2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

Başvuru Takvimi

Başvuruların Alınması 5 Şubat 2018 - 7 Mart 2018
Yabancı Dil Sınavı 3 Mart 2018

Başvuru Koşulları

• Mevlana Değişim Programından; açık, dışarıdan, yaygın veya uzaktan eğitim-öğretime kayıtlı olan öğrenciler faydalanamazlar. Yabancı uyruklu öğrenciler programdan faydalanabilir. (Fakat kendi ülkesine değişim gerçekleştiremezler).
  • Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, bu programdan faydalanamazlar. Doktora öğrencileri doktora yeterlilik sınavına girilmesi gereken son dönemde ve tez önerisi savunmasına girilmesi gereken dönemde programdan faydalanamazlar.
  • Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması gerekmektedir.
  • İkinci öğretimde okuyan öğrenciler programdan faydalanabilir.
  • Araştırma görevlileri programdan öğrenci olarak faydalanabilir.
  • Daha önce Erasmus faaliyetinden faydalanmış öğrenciler programdan faydalanabilir.
  • Üniversitemizde Farabi öğrencisi olarak bulunan öğrenciler ancak kendi kurumlarından başvuru yapabilir.
  • Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.50 olması ve
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 3.00 olması gerekmektedir
  • Yabancı Dil İngilizce Puanı minimum 50 (B2) seviyesinde olmalıdır.
  • Başvurular Dış İlişkiler Koordinatörlüğüne gelerek şahsen yapılmalıdır.
    Ofisimizin adresi:
    Terzioğlu Kampüsü, Siyasal Bilgiler Fakültesi Binası, Zemin Kat.
  • Başvurular anlaşmamız olan üniversiteler çerçevesinde yapılacaktır.
    Anlaşmalarımızı buradan görebilirsiniz: http://mevlana.comu.edu.tr/karsilikli-anlasmalar.html
  • Yükseköğretim Kurulunun değişime izin verdiği ülke,alan sınırlamalarını ve ülkelere göre hibe miktarlarını öğrenmek için tıklayınız.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

• Aday Öğrenci Başvuru Formu (Lütfen formu bilgisayar ortamında doldurup ardından çıktısını alınız.)
  • Transkript (En son bitirdiğiniz yarıyıl değerlendirmesini içeren güncel transkript kabul edilecektir. Bölümünüzün Öğrenci İşleri'nden bu belgeyi temin edebilirsiniz.)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Yabancı Dil Belgesi

Not: Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği için duyurusu yapılmış olan yabancı dil sınavı aynı zamanda Mevlana Öğrenci Hareketliliği yabancı dil sınavıdır.
Yabancı Dil Sınavı hakkında ayrıntılı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.

Başvurunun başlamasından başvuruların alınacağı son güne kadar lütfen web sitemizi sıklıkla ziyaret ediniz. Olası güncellemeler sadece duyurularımızda yayınlanacaktır.

83-candidate-student-application-form.docx