2020-2021 Eğitim-Öğretim Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Takvimi ve Kriterleri

23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren "Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik" uyarınca, Yükseköğretim sistemimizde her alanda niteliğin arttırılmasına ve uluslararasılaşmaya yönelik başlattığımız çalışmaların bir parçası olarak, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Başkanlığımızca belirlenen alanlarda "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" kapsamında, öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliği gerçekleştirilecektir.

"Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" nın uygulanmasına ilişkin kriterler ile belirlenen öncelikli alanlar Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 04 Mart 2020 tarihinde uygun bulunmuştur.

Yürütme Kurulu Kararına ulaşmak için tıklayınız.

Bu kapsamda, Mevlana Değişim Programı protokolünüzün olduğu yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilmesi planlanan proje başvurularının, 17 Nisan 2020 tarihi mesai bitimine kadar proje yürütücülerinin kendi şifreleri ile www.yoksis.yok.gov.tr internet adresi üzerinden girişlerinin yapılması; başvuru çıktılarının ise üniversitemiz Mevlana Koordinatörlüğü aracılığıyla Rektör imzalı üst yazı ekinde en geç 04 Mayıs 2020 tarihine kadar Başkanlığımıza iletilmesi gerekmektedir.

Yürütme Kurulu Kararı.pdf