2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi Kriterleri

Başvuru Takvimi

Değişim İlanlarının Yükseköğretim Kurumlarında Duyurulması / Başvuruların Alınması / Başvuruların Değerlendirilmesi 13 Şubat 2017 - 08 Mart 2017
YÖKSİS Üzerinden YÖK'e Başvuru ve Bütçe Taleplerinin İletilmesi 10 Mart 2017

Başvuru Koşulları

• Mevlana Değişim Programından; açık, dışarıdan, yaygın veya uzaktan eğitim-öğretime kayıtlı olan öğrenciler faydalanamazlar. Yabancı uyruklu öğrenciler programdan faydalanabilir (Fakat kendi ülkesine değişim gerçekleştiremezler).
  • Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, bu programdan faydalanamazlar. Doktora öğrencileri doktora yeterlilik sınavına girilmesi gereken son dönemde ve tez önerisi savunmasına girilmesi gereken dönemde programdan faydalanamazlar.
  • Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması gerekmektedir.
  • İkinci öğretimde okuyan öğrenciler programdan faydalanabilir.
  • Araştırma görevlileri programdan öğrenci olarak faydalanabilir.
  • Daha önce Erasmus faaliyetinden faydalanmış öğrenciler programdan burslu olarak faydalanabilir.
  • Üniversitemizde Farabi öğrencisi olarak bulunan öğrenciler ancak kendi kurumlarından başvuru yapabilir.
  • Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az iki buçuk olması (2.5/4.00)
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az üç olması (3.00/4.00)

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1. Aday Öğrenci Başvuru Formu (Buradan indirebilirsiniz.)
  2. Transkript
  3. Yabancı Dil Belgesi (YDS ya da Erasmus Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi olabilir.)
  4. Öğrenci Kimliği Fotokopisi

Ülkelerin alan koşullarını ve burs miktarlarını öğrenmek için tıklayınız.

Hangi üniversitelerle anlaşmamızın olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

aday_ogrenci_basvuru_formu.docx
Yurutme_Kurul_Karari_K5.pdf