Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mevlana Değişim Programı

Vize

VİZE

Gidilecek ülke için vize almak gerekebilir ve her ülkenin vize koşulları farklıdır. Bu nedenle ilgili ülkenin Konsolosluğuna yada Büyükelçiliğine başvurulması gerekir.  Bazı durumlarda vize almak aylar sürdüğünden  vize için erken başvurmak çok önemlidir. 

Vize için Mevlana Birimi'nden ve evsahibi kurumdan mektup verilecektir.

 

  • Türkiye'deki konsoloslukların adresleri için tıklayınız.
  • Türk vatandaşlarına uygulanan vize uygulamalarını öğrenmek için tıklayınız.

 

VİZE İŞLEMLERİ SIRASINDA İSTENECEK BELGELER KONUSUNDA YÖNLENDİRME

Bazı Konsolosluklar aşağıdaki belgeleri isteyebilirler:

  • Sağlık raporu (İngilizce) :Bazı konsolosluklar sağlık raporu istemektedir. Gideceğiniz ülkenin konsolosluğu ile irtibata geçip nereden ve nasıl bir sağlık raporu istediğini öğreniniz.
  • Sabıka kaydı , fotokopisi, tercümenin arkasına apostil mührü :Sabıka kayıtları Adliye Binası'nda verilmektedir. Bazı Konsolosluklar Apostil Mühür istemektedirler. Bu durumda tercümelerin arkasına Valilikten Apostil mühür vurdurmanız gerekmektedir. Bu mührü Çanakkale Valiliği, Hukuk İşleri Müdürlüğünden vurdurabilirsiniz.
  • Mali Durumu gösteren belgeler: Anne ve babanın çalıştıkları yerlerden alınacak maaş bordrosu, ticari sicil belgesi vs. Maddi durumla ilgili her türlü belge, tapu fotokopisi, banka cüzdanı fotokopisi vb. 
  • Öğrenci veya mezun belgesi: Öğrenci olduğunuza dair İngilizce Öğrenci Belgesini Rektörlük Öğrenci İşleri'nden alabilirsiniz.